Så här såg middagen ut!! Inte riktigt lik bilden i boken men jag hoppade ju tomaterna så det kanske var därför 😉
2 port
Recept:
2 msk olivolja
1/2 hackad lök
1 vitlöksklyfta hackad
1/2 tsk torkad persilja
1/4 tsk torkad koriander
1/4 tsk hela spiskumminfrön ( jag tog vanlig krydda)
2 portobellochampinjoner
450 ml vatten
200g röda linser
2,5 cm röd chili fint tärnad
50g färsk koriander grovhackad
15 g persilja grovhackad
35 g spenat grovhackad
Värm olivoljan i en stor kastrull och bryn lök och vitlök, rör ner kryddorna och svampen tillsammans med 25 ml vatten, rör ner linserna och hälften av vattnet, koka på medelstora värme i ca 25 min. Till sätt resten av vattnet lite åt gången.
Före serveringen rör ner dom färska kryddorna och spenaten.
Jag tyckte att det saknades lite salt så jag tillsatte en nypa himalayasalt ....mmmm
Enjoy!
Kram A-L
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar