söndag 12 maj 2013

Hemgjorda kebabspett för 8 personer idag!

Så här såg det ut på grillen hemma hos oss idag... Hemgjorda kebabspetten blev väldigt lyckade!

Det är lite trixigt att lägga dom på grillen bara, och som alltid när man lägger hemgjort på gallret så måste man vara försiktig och inte vända på dom för snabbt utan låta dom ligga en stund annars så fastnar dom lätt och går sönder.

Recept:
ca 22 st
1 kg svensk köttfärs
2 ägg
1 dl Havregrädde
4 msk Ajvar Relish
smaksätt med Himalayasalt,svartpeppar och cayennepeppar

Forma köttfärsen avlång med blöta händer och tryck sedan in spettet i mitten och krama ihop köttfärsen ordentligt runt om, var lite extra noga med att trycka ihop den för om det blir för löst så är det lätt att dom ramlar isär.
Pensla spetten med lite marinad/olja efter smak....jag har ju en egen favorit med worschestershiresås,whiskey,olja,lönnsirap och kryddor :)


Spetten serverades med en sallad, halloumi och Santa Marias garlic & onion sås.... Supergod och blir riktig kebab känsla. Hade faktiskt gjort ett lass med pommes till barnen oxå :)


Sedan en efterrätt såklart!... Mjölkfri vaniljglass med spanska jordgubbar ( som faktiskt smakade ovanligt bra trots att det är tidig säsong) och chokladsås.


Enjoy!

Kram A-L


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar