Det här är hemgjord Cashewpesto
Hur enkelt som helst att göra med en mixer stav...
Och det här är resultatet!
Salladen har jag gjort på jordgubbar istället för på tomater... Älskar jordgubbar i sallad!
Här kommer receptet:
1 aubergine halverad på längden
4 msk olivolja
50g råa Cashewnötter
40g färsk koriander ( jag fick ta torkad eftersom jag glömde köpa, det finns tyvärr ingen omvandlingstabell för det så jag mortlar lite i taget och smakade av med)
1 vitlöksklyfta
50g feta ( får & get) smulad
Ugn 170°c
Lägg auberginehalvorna med snittade sidan uppåt i en ugnsfast form, droppa 2 msk olja över och ställ dom i ugnen ca 25 min.
Kör under tiden cashewnötterna, koriander, vitlök och 2 msk olja i en mixer.
När auberginehalvorna nästan är mjuka så täck dom med peston och låt dom stå ytterligare 10 min
Smula fetan över och servera!
Salladen gjorde jag en egen variant av
Blandsallad
Jordgubbar
Saften av 1/2 citron
Sesamfrön
Persilja
Så här ser boken ut och i korta drag handlar det om att äta efter blodets ph- värde som ligger mellan 7.35 och 7.45 vilket är snällare mot matsmältningssystemet.
Nu undviker jag vissa av dom här sakerna som är med i boken och plockar det jag gillar....Och gör om vissa recept så dom passar mitt tänk.
Enjoy!
Kram A-L
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar