lördag 8 december 2012

Sötpotatis med rökig lime & honungslax och saffransaioli!

Har helt snöat in på saffran nu i dom här tiderna så idag blev det saffrans aioli...gäller att komma ihåg att ha samma temperatur på äggula och oljan så att de inte skär sej och min lösning var att lägga äggen framför brasan ...alla sätt som fungerar är bra! ;)
Jag gillade den men kommer att byta ut lime mot citron nästa gång och Jordans kommentar var ....- men de smakar ju lussebulle!

Recept:
Sötpotatis:
Skala och skär sötpotatisen i klyftor, lägg i en ugnsform och spraya lite olja över och salt och peppar.

Lax:
lägg i en ugnsform , spraya lite olja över och pressa 1/2 lime över, salt & peppar, liquid smoke och ringla lite honung över.
In med båda i ugnen 200 grader i ca 20 min

Saffransaioli:
1 vitlöksklyfta
1/2 lime
1 äggula
1,25 dl olja
Salt, peppar och saffran efter smak ( jag använde 1/2 påse saffran ca)
Pressa vitlöken & limen i en skål, tillsätt äggulan och droppa därefter i oljan eftersom och vispa så den inte skär sej!

Serverades med färsk spenat & gurka.

Enjoy!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar