söndag 28 april 2013

Potatis & sötpotatis klyftor med whiskeyglazerad lax!

Hade tänkt mej premiärgrillning i solen idag men det slutade med matlagning i köket iaf... Kändes rätt skönt det med efter dom senaste dagarnas skoj och restaurangmat.

Det sämsta jag blivit serverad var en Ceasarsallad bestående av enbart några salladsblad, några få kycklingbitar och lite vinägrettedressing... Och den måltiden tog 3 timmar!

Idag blev det potatis & sötpotatisklyftor med ugnstekt lax i whiskeyglasing, stekt halloumi och spenat.

Skär potatisen med skalet på i tunna klyftor, salta & peppra och ringla lite olivolja över.
Salta & peppra laxfiléerna, häll färsk pressad citron över och pensla på whiskeyglasingen.
Sätt ugnen på 225 grader och ställ in potatisen i 15 min först, ställ därefter in laxen tillsammans med potatisen i ca 20 min till. Stek därefter på halloumin i en ministekpanna och servera med färsk spenat!
Fusket idag blev den färdiga whiskey såsen.... Tycker fortfarande att min egen är bättre ;)

Enjoy!

Kram A-L





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar