torsdag 8 januari 2015

Tonfiskbiffar och råris med paprika & purjolök


Min yoga går framåt och i helgen är det gratis provapå yoga på yogahuset i Falun så där har jag tänkt spendera min lördag i all fall... Yogar i vanliga fall hemma på tidiga mornar, jag tycker om att få vara i tystnaden och ensamheten utan tider att passa,  men ibland så är det roligt att gå på såna här events 😊
Såhär såg det ut i morse hos mej ...


Här kommer dagens middag också...min fina svägerska är med i Viktväktarna så jag har varit hemma hos henne och blivit lite inspirerad, dom har faktiskt riktigt bra recept och jag gör om dom lite för att passa min kost.
Har sett fram emot att prova det här receptet....Roliga ungar! När dom dukar så dukar dom på svarta tallrikar och när jag dukar så blir det vita tallrikar...så här såg det ut på tallriken iaf😊


Recept:
Tonfiskbiffar
2 burkar tonfisk i vatten
2 ägg
2 msk ströbröd
1 msk pinjenötter
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad basilika ( jag tog fryst)
2 tsk kokosolja

Råris:
Koka råris enl anvisningar
1 paprika
1 purjolök

Häll av vattnet på tonfisken och lägg i en bunke, tillsätt ägg,ströbröd och hackade pinjenötterna. Pressa i saften från en 1/2 citron och riv skalet från citronen också. Pressa i vitlöken och rör i basilikan.
Krydda med salt och peppar.
Forma biffarna ( den här satsen gör ca 6 st) och stek i kokosolja till dom fått fin färg.

Skär paprikan i mindre bitar och skär purjolöken i skivor, fräs på paprika & purjolök i kokosolja och blanda sedan i det i det färdiga riset.

Jag tyckte det blev supergott, 15-åringen åt 2!! Portioner och minstingen som är 9 åt en rejäl portion han också men tyckte att det var lite för mycket citron i dom ( han är inte så förtjust i citron i maten).

Kommer helt klart göra dom här igen och snabbt går det också.

Enjoy!

Kram A-L

1 kommentar: