söndag 27 april 2014

Indisk dahl med portobellosvamp!

Började dagen med en cykeltur till domnarvsvallen där Jordan hade fotbollsträning....IK Brage såklart👍 med strålande solsken ute kändes det inte så lockande att sitta inne i 1 1/2 timme så jag passade på att ta en vända runt älven... Se så fint det var där med alla vitsippor! Och jag fick ett oväntat trevligt gå sällskap... Som sagt ibland är det oväntade det bästa.


Så här såg middagen ut!! Inte riktigt lik bilden i boken men jag hoppade ju tomaterna så det kanske var därför 😉

2 port
Recept:
2 msk olivolja
1/2 hackad lök
1 vitlöksklyfta hackad
1/2 tsk torkad persilja
1/4 tsk torkad koriander
1/4 tsk hela spiskumminfrön ( jag tog vanlig krydda)
2 portobellochampinjoner
450 ml vatten
200g röda linser
2,5 cm röd chili fint tärnad
50g färsk koriander grovhackad
15 g persilja grovhackad
35 g spenat grovhackad

Värm olivoljan i en stor kastrull och bryn lök och vitlök, rör ner kryddorna och svampen tillsammans med 25 ml vatten, rör ner linserna och hälften av vattnet, koka på medelstora värme i ca 25 min. Till sätt resten av vattnet lite åt gången. 
Före serveringen rör ner dom färska kryddorna och spenaten.
Jag tyckte att det saknades lite salt så jag tillsatte en nypa himalayasalt ....mmmm

Enjoy!

 Kram A-L




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar